Om oss – vår historia

Home Om Oss Om oss – vår historia

Historien börjar i Mengen vid Svarta Havskusten i nordvästra Turkiet. Staden, som ligger längs den historiska resvägen mellan Istanbul och Ankara, är känd för sina kockar och sin årliga matlagningsfestival och med traditioner ända sedan det Osmanska Rikets tid att ”leverera” topp-kockar.

Det är ett arv som bärs med stolthet och man ser affischer med och statyer av kockar överallt i området. Här har det utbildats kockar av absolut högsta klass sedan lång tid tillbaka och kockskolan utbildar och ”levererar” än idag kockar till restauranger i hela Turkiet, till och med presidenter hämtar sina kockar härifrån. Det är här som grundaren kommer ifrån och det är inte konstigt att det blev den världen som präglat karriären.

Vår första restaurang öppnades år 1989 i Kusadasi, en av Turkiets största turiststäder och vi driver den restaurangen än idag. Under 30 år har vi byggt upp ett stort kontaktnät med allt från kockar, servitörer och bartenders till artister och andra underhållare. Vi samarbetar med universitet med utbildningar inom hotell, restaurang och turism samt med olika organisationer inom dessa områden.

I Sverige har vi arbetat med Hotel Silverhatten, Hotel Kraja och Silver Lodge i Arjeplog. Det blev snabbt uppenbart hur svårt det är att rekrytera personal med den kvalité och kompetens som krävs, särskilt för säsongsarbete. Lösningen blev att vända våra blickar till våra ”gamla” kontakter och rekrytera personal internationellt. Sedan 2011 har vi försett hotell och restauranger i Arjeplog med servitörer, bartenders & artister.